Vážení čtenáři Konzervativního listí,

dostává se Vám do rukou již 6. (ano, opravdu šesté!) číslo našeho informačního občasníku, který pro radost a vzdělání sobě a svým přátelům i nepřátelům vydává Konzervativní klub v Ostravě.

První číslo LISTÍ - tehdy pouhý jeden list - jsme vytiskli a rozdali loni na podzim, když náš klub zahajoval svou činnost první veřejnou akcí (čtěte CO JE "KONZERVATIVNÍ KLUB” na straně 2). Byl to pokus dáti o sobě vědět a zároveň rozhodit síť (spíše síťku, sítičku), která by zahrnula podobně smýšlející, kteří tady jistě někde kolem nás jsou, jen o sobě z toho či onoho důvodu třeba nedávají vědět, možná nevědí jak, možná si myslí, že to za to nestojí.

Nazvali jsme naše nepravidelné info letáky Konzervativní listí - s vědomím, že je to název trochu provokativní. A to jak tím divným znakem v záhlaví, tak tím zvláštním přívlastkem "konzervativní”. Vždyť kdo u nás ví, co to vlastně znamená?

Rádi bychom přispěli k tomu, aby toto slovo získalo i v Čechách jakýsi obsah, aby si s ním pánové nahoře nemohli dělat, co se jim zlíbí a nalepovat je na tu či onu partaj, podle toho, z které strany věje větřík veřejnéhé mínění.

Vím, že slovo "konzervativní” je slovo vskutku slovutné, důstojné, úctyhodné, a že se k němu ta naše "konzerva” s listím (kdo může pochopiti, pochop) jaksi téměř nehodí. Avšak takový už je život, zvlášť ten, který žijeme my dnes a tady. Také bych byl raději, aby už u nás vycházely nějaké skutečné KONZERVATIVNÍ LISTY, pěkně tlusté, třeba bez plechovky, ale konzervativní, které by každé ráno četl i předseda vlády - coby člen nějaké spořádané konzervativní strany. Ale sami vidíte, že k tomu ještě kousek cesty zbývá. Pokud jde o nás - děláme pro to, co můžeme!

Vaše redakce

 

KONZERVATIVNÍ LISTÍ

je informačním občasníkem, který pro potřeby členů a přátel Konzervativního klubu vydává MS SKS v Ostravě.

Redakce: David Floryk, Tel.: 069 / 661 41 45, 0608 874 968

Chcete se k nám připojit, nabídnout své síly, využít našich služeb nebo naopak nám vynadat? Chcete nabídnout své texty ? Jste vítáni!

MS SKS Ostrava + Konzervativní Klub Ostrava, Zengrova 25,

70300 Ostrava-Vítkovice

 

 

Co je "Konzervativní klub"?

Konzervativní klub je neformálním seskupením jednotlivců, rodin i spolků, kterým jsou blízké tradiční křesťanské hodnoty naší civilizace a chtějí přispět k jejich ochraně a rozvíjení. Podmínkou účasti není členství v té či oné straně, hnutí či spolku, nýbrž toliko ochota přiložit ruku k dílu při obnově všeho toho, co je podstatné pro svobodný život lidského společenství.

Konzervativní klub chce navazovat na vernisáž Anno Domini MM, pořádanou v září 2000 a nadále bude pořádat kulturních akce, výstavy, přednášky, besedy a diskuse. Připravuje vznik čítárny konzervativní literatury v Ostravě.

KONZERVATIVNÍ KLUB vydává pro své členy a příznivce, přátele i nepřátele informační občasník KONZERVATIVNÍ LISTÍ - který rádi zašleme i Vám!