Konzervativní strana v komunálních volbách


"Přes různorodé zkušenosti a po rozličných cestách hledání politického řádu jsme dospěli k nutnosti sdružit se v politické straně, jejímž posláním bude pečovat o osvědčené hodnoty zděděného řádu", praví se v první větě KONSERVATIVNÍ SMLOUVY, ustavujícím textu Konzervativní strany, k němuž se hlásí i Konzervativní klub v Ostravě.

I když náš počet je nevelký, přivedla nás dohromady snaha podpořit křesťanské a konzervativní hodnoty, a to tak, jak jsme toho jako lidé dnešní doby schopni.

Uvedení nové politické strany do života není nikdy snadné, což platí dvojnásob dnes, kdy společnost se utápí v konfliktech zájmů, nikoliv idejí, a politické strany se věnují mnohdy spíše politikaření než politice.

Poslední léta přinesla nejednomu z nás řadu rozčarování a nedůvěru k velkým slovům - přesto však máme za to, že politika může a má být něčím více než jen pokračováním podnikání jinými prostředky.

Chceme-li být skutečnou alternativou, musíme položit důvěryhodné základy - základem je pro nás především jasná deklarace principů, z nichž vycházíme a na jejichž základě sdružíme lidi podobného smýšlení. Chceme nabídnout oporu a příležitost všem, kteří si přejí ve svém životě a pro svou svobodu rozvíjet a prosazovat konzervativní principy.

Jarních parlamentních voleb se Konzervativní strana neúčastnila, avšak mnozí z nás plně podpořili volební snažení programově blízké strany Volba pro budoucnost. Zde v Ostravě se také na kandidátce VPB objevilo i několik členů a příznivců Konzervativní strany.

Politickou stranu nechápeme jako věc na jedno použití, proto chceme v práci pokračovat. Chystáme se proto, všichni, jímž jsou blízké principy vyjádřené v Konzervativní smlouvě - členové Konzervativní strany, Volby pro budoucnost, nestraničtí přátelé z Konzervativního klubu i členové některých malých pravicových stran - vstoupit do letošních komunálních voleb v Ostravě, a to pod hlavičkou Konzervativní strany.

Dovolujeme si Vás oslovit, neboť máme naději, že cíle, s nimiž přicházíme, jsou Vám blízké a naleznou u Vás podporu.

Čím nám můžete pomoci? Nabízíme širokou škálu příležitostí, jak můžete osobně přispět k tomu, aby se konzervativní ideály začaly stávat skutečností v našem každodenním životě, v našem městě. Zvažte, prosím, naši výzvu - věříme, že společně nalezneme způsob, jak napomoci prosazení našich společných ideálů.

Domníváme se, že směr, který sledujeme, je správný, a proto hledáme pro nastoupenou cestu co nejširší podporu - i u Vás. Dostaneme-li důvěru, dokážeme, že si ji zasloužíme.

Podpořte Konzervativní stranu!

V Ostravě 15.7.2002

David Floryk,
předseda MS Konzervativní strany v Ostravě


KONZERVATIVNÍ STRANA   VOLBA PRO BUDOUCNOST

VAŠE VOLBA PRO OSTRAVU!