KŘESŤANSKÁ PERSPEKTIVA A SVOBODNÁ SPOLEČNOST

18. - 20. října 2001, Ostrava

Chybí vám jasná řeč v současné spleti ismů, cítíte prázdnotu dohasínajících ideologií moderního věku a chcete se v této situaci začít odpovědně a rozumně orientovat? Občanský institut nenabízí hotové odpovědi, přesto se v jeho programech setkáte s názory, přesahujícími svou cíleností rádoby neutrální jazyk moderních liberálů.

Takovou příležitostí pro vás je seminář Křesťanská perspektiva a svobodná společnost, který připravuje Občanský institut ve spolupráci s Konzervativním klubem Ostrava.

Jednotlivá témata jsou presentována českými konzervativními mysliteli (Fuchs, Joch, Semín, Freiová, atd.). O jakých tématech je řeč? O svobodě a řádu, o demokracii a relativismu, o přirozeném právu a pozitivismu, o krizi moderního asistenčního státu, o sübsudiaritě a přirozených strukturách občanské společnosti, o liberalismu, socialismu a konzervatismu - zkrátka o stavu světa na přelomu 2. a 3. tisíciletí.

Bližší informace o programu semináře a podmínkách účasti přineseme v příštím čísle, případně si je lze vyžádat na adrese Konzervativního klubu v Ostravě či přímo v Občanském institutu.

Občanský institut, Vyšehradská 49, 12800 Praha 2, tel/fax: 02 / 2492 3563

e-mail: obcinst mbox.vol.cz

www.obcinst.cz

Občanský institut je nestátní, nestranickou, neziskovou vzdělávací institucí konzervativní orientace, jejímž cílem je podpora a rozvíjení idejí a hodnot, nezbytných pro řádné fungování každé skutečně svobodné společnosti.