Informační BULLETIN KONZERVATIVNÍHO KLUBU

KONZERVATIVNÍ LISTÍ

Číslo 2 s OSTRAVA s Říjen 2000

Strana konzervativní smlouvy v Ostravě

Dne 29.9.2000 se v Ostravě - Vítkovicích uskutečnila slavnostní vernisáž výstavy obrazů frýdeckého malíře Josefa Langa. Tato výstava, zamýšlená jako příspěvek ke kulturnímu a duchovnímu obživení této části Ostravy, byla prvním veřejným počinem vznikajícího Městského společenství Strany konzervativní smlouvy v Ostravě.

Vernisáž výstavy, konané pod názvem Anno Domini MM, byla hojně navštívena - cestu k nám našlo více než 60 hostů, a to jak místní, tak i přespolní, přípitek pronesl i zástupce místní radnice. Výstavu zahájila jménem pořadatelů - Strany konzervativní smlouvy a Společnosti přátel křesťanské školy - paní Astride Wenigerová-Noga z Kanady, krátce o životě a díle malíře pana Langa promluvil Mgr. Jaromír Polášek z Muzea Beskyd ve Frýdku - Místku.

Strana konzervativní smlouvy chce i v Ostravě přispívat k obnově svobodného lidského, občanského a společenskného života a nabízet oporu a příležitost všem, kteří si přejí ve svém životě a pro svou svobodu rozvíjet a prosazovat konzervativní principy.

Co je STRANA KONZERVATIVNÍ SMLOUVY?

"Přes různorodé zkušenosti a po rozličných cestách hledání politického řádu dospěli jsme k nutnosti sdružit se v politické straně, jejímž posláním bude pečovat o osvědčené hodnoty zděděného řádu”, praví se v první větě Konzervativní smlouvy, na jejímž základě byla počátkem roku 1998 ustavena SKS.

Uvědomujeme si, že poslední měsíce a léta přinesly nejednomu z nás mnohé rozčarování a nedůvěru k velkým slovům. Dnešní společnost se utápí v konfliktech zájmů, nikoliv idejí, a politické strany, jejichž posláním je kultivovat veřejný život, se věnují mnohdy spíše politikaření než politice. Přesto však máme za to, že politika může a má být něčím více než jen pokračováním podnikání jinými prostředky.

Chceme-li předložit skutečnou alternativu, musíme položit důvěryhodné základy. Takovými základy musí být především jasná deklarace principů, z nichž vycházíme, a pak sdružení lidi podobného smýšlení, schopné aktivní tvořivé práce a ochotné se na této práci podílet.

Vážení přátelé, domníváme se, že právě myšlenky obsažené v Konzervativní smlouvě (viz str. 3-4) mohou být oním kvasem, který - řečeno slovy jedné staré moudré knihy: je-li vmísen do tří měřic mouky, prokvasí celé těsto.

Máme naději, že její četba Vás může podnítit k počínání, hodnému svobodných občanů.

 

Co je Konzervativní Klub?

Konzervativní klub je neformálním seskupením jednotlivců, rodin i spolků či sdružení, kterým jsou blízké tradiční křesťanské hodnoty naší civilizace a chtějí přispět k jejich ochraně a rozvíjení. Jedinou podmínkou účasti je loajalita k Západní křesťanské civilizaci, nikoliv členství v té či oné straně, hnutí či spolku.

Konzervativní klub chce navázat na vernisáž Anno Domini MM a podporovat pořádání kulturních akcí, přednášek, besed a diskusí, přispívajících k obnově normálního lidského života v Ostravě.

Konzervativní klub chce podpořit vznik čítárny konzervativní literatury (a to především časopisů, ale i knih na téma křesťanství, společenské vědy, kultura a vzdělávání, atd.) v prostorách MS SKS v Ostravě - Vítkovicích na Zengrově ulici 25. Přivítáme každý nápad, podnět či typ - včetně darování či zapůjčení těch knih či časopisů, které jste Vy, případní čtenáři a návštěvníci, ochotni dát k disposici dobrému dílu.

___________________________________________________________________________________________________

Chcete nás kontaktovat, připojit se k nám, nabídnout své síly či využít našich služeb, nebo naopak nám vynadat?

Chcete nabídnout své texty Konzervativnímu listí?

Kontaktujte ostravskou kancelář SKS:

MS SKS Ostrava

Zengrova 25, 70300 Ostrava

tel.: 069 / 661 41 45

tel / fax: 069 / 661 43 93

nebo volejte tel. 0608 874 968.

 

 

 

 

 

 

 

 

KONZERVATIVNÍ KLUB V OSTRAVĚ

VÁS SRDEČNĚ ZVE NA DALŠÍ ZE SVÝCH AKCÍ, JÍŽ JE

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ VÝSTAVY

PALIČKOVANÁ KRAJKA

Marie Šlachtová Léta Páně 2000

V PÁTEK 10. LISTOPADU V 17 HODIN V ČÍTÁRNĚ KONZERVATIVNÍHO KLUBU,

V PŘÍZEMÍ DOMU ZENGROVA ULICE 25 V OSTRAVĚ - VÍTKOVICÍCH

__________________________________________________________________________________________________

Bližší informace na tel. čísle: 069 / 661 43 93