Protest veřejnosti proti zatčení brněnského antikomunisty Ing.Arch. Lumíra Šimečka

24. dubna 2003 byl kolem 18. hodiny při policejní razii spojené s domovní prohlídkou (v Krondlově ul., Brno) zatčen Ing.Arch. Lumír Šimeček (1951).

Jeho rodina se tuto skutečnost dozvěděla až druhý den v poledne! Manželce Evě bylo řečeno, že Městský soud v Brně vydal na Lumíra zatykač proto, že se nedostavil k soudnímu řízení (31.3.2003 ve 13.00 hod) ve věci obvinění z útoku na veřejného činitele. Zatčení má zajistit Šimečkovu účast na novém soudním projednávání věci (Spis č. 3T 20/2003), jehož termín není dosud znám… ve vazbě může být držen až do výsledku soudního řízení, jak bylo taktně naznačeno paní Evě Šimečkové. (Pozn.: Lumír Šimeček onehdy vezl káru, jejíž rozměry se nelíbily našim policejním orgánům. Byl proto orgány zastaven a následný přístup orgánů ke své osobě si L.Š. samozřejmě nenechal líbit… Výsledkem bylo obvinění z útoku na veřejného činitele.)

FRAŠKA!! Nedostavení se k soudnímu řízení se běžně řeší pokutou, někdy zůstává léta bez povšimnutí, viz kauza Aloise Grebeníčka a jiných komunistických zločinců a tunelářů…

Pozadí kauzy Šimeček má však hluboké kořeny sahající zpátky do dob totality! Vždy nebojácný bojovník proti komunismu se snažil i po sametovém předání moci zpět do komunistických rukou upozorňovat na rudé metastáze do státní správy, bojoval i nadále s totalitními praktikami a aktivně se angažoval ve známé kauze bývalého kapitána BIS Vladimíra Hučína. Tím se ovšem stal politicky nepohodlným a byly učiněny kroky na jeho odstranění.

Snahy o umlčení a odstranění Lumíra Šimečka byly otevřeně vyvíjeny už před několika lety, kdy byl dokonce protiprávně odvlečen do psychiatrické léčebny v Černovicích (1999)! Ředitel ústavu jej tehdy na vlastní odpovědnost pustil týž den domů.

Vladimír Hučín označuje současné aktivity proti osobě L. Šimečka za politicky motivované, neboť L. Šimeček byl v souvislosti s vyšetřováním V. Hučína dlouhodobě sledován zpravodajskými a tajnými službami, o čemž existují nesporné důkazy.

V letošním č. 16 Mladého světa čteme palcový titulek „Třídní boj se přiostřuje“ (obsáhlý rozhovor s estébáckým agentem a komunistickým vůdcem L. Zifčákem). O tomto motu současnosti se ostatně přesvědčujeme na vlastní oči denně, a to jak pomocí médií tak v běžném životě všude kolem sebe. A kalich naší trpělivosti již přetéká…

Tímto se také připojujeme k výzvě Vladimíra Hučína, která zní: „Vyzývám občany k důraznému protestu! Jde o nás o všechny, jde o vývoj budoucí demokracie v naší zemi!“

ŽÁDÁME OKAMŽITÉ PROPUŠTĚNÍ L. ŠIMEČKA NA SVOBODU!

Váš souhlas s Protestem (jméno a adresu) posílejte do 10. května t.r. na jednu z uvedených adres. Celý dokument bude poté zaslán na adresy státních orgánů.

gvanek@iprimus.com.au      hana.catalanova@worldonline.cz      bilek.josef@iol.cz

Děkujeme.
Hana Catalanová, 26.04.2003