Moskva v NATO a naše volby

Byl bych samozřejmě velmi rád, kdyby následující řádky vyzněly jako agitka ve prospěch Konzervativní strany. Naneštěstí to však není možné, neboť tato politická strana se s nějvětší pravděpodobností parlamentních voleb na jaře příštího roku nezúčastní a to z prostých finančních důvodů. Tento fakt samozřejmě není definitivní a změnit jej může buď nějaké úspěšně završené, korektní politické jednání, nebo někdo z Vás, čtenářů, poctivých milionářů, kteří toužíte financovat volební kampaň Konzervativní strany.

Rád bych se na Vás obrátil s téměř osobní prosbou. Nebude-li v parlamentních volbách kandidovat Konzervativní strana (neboť, pokud ano, nemohu pochopitelně jinak, než vyzvat k právě její volbě), volte prosím takovou politickou reprezentaci, která jasně dopředu deklaruje, že bude v rámci NATO vetovat jakoukoli možnost ovlivňování ze strany Ruska. Uvedu jen jeden argument (a možná že ne ten nejpádnější) z nepřeberného množství možných - jak k tomu přijde Slovensko, pobaltské státy, Gruzie,...?

Pokud by navíc ona politická strana s tímto rozumným názorem podporovala, aby byl do NATO pozván a následně přijat stát Izrael a další, zejména ony pobaltské republiky, byl by to jeden ze zahraničně-politických ideálů.

Brno 23. listopadu 2001

Jan Kubalčík

místopředseda Městského sdružení Konzervativní strany Brno

www.skos.cz