KORUNA ČESKÁ
Monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska
poštovní adresa: Senovážné nám. 24, 110 00 Praha 1
monarchist@seznam.cz; koruna.ceska@volny.cz
IČO: 44266740
BANKOVNÍ SPOJENÍ: Česká spořitelna, Rytířská 29, 110 00 Praha 1,
č. úctu (KC): 1928428359/0800
telefon: 603412671
fax: 222 320 605


Vážení monarchisté, konzervativci, antikomunisté a nekomunisté, křesťané, příznivci, přátelé osobní či političtí!

Po otevření dnešních Lidových novin jsem zjistil, že 25. únor 2004 se stává jedním z nejčernějších dnů mého života. Začalo to první a druhou stranou, kde se pod titulkem „Beneš se zasloužil o stát“ dozvídáme nejenom to, že poslanci fakticky svým prohlášením – zákonem – glorifikovali nacionálně-socialistický režim („Třetí republiku“) z let 1945-48, podepsali se pod Košický vládní program, asistenci Stalinovi, princip kolektivní viny, zbabělé vydání bělogvardějské emigrace do rukou NKVD hned v květnu 1945 (tehdy již právoplatných občanů ČSR!), vyvraždění Vlasovců a vůbec pod hromady mrtvol, nezákonné akce NKVD, OBZ a Reicina, a tím fakticky i pod únorový puč a celý následující vývoj do r. 1989, ale dozvídáme se také, že i ti poslanci, kteří se postavili proti přijetí tohoto zákona, hlasitě, servilně a jednostranně „zásluhy“ Beneše rovněž vychvalovali, opatrnicky jenom namítali, že tyto „zásluhy“ není nutno kodifikovat zvláštním zákonem. V celém parlamentu se nenašel nikdo, kdo by se „dopustil“ sebemenší kritiky vůči Benešovi, tedy pokud to LN nezamlčují (jestliže ano, proč asi ?). Tato šokující událost se stala v Poslanecké sněmovně v předvečer tragického výročí komunistického puče, na objednávku KSČM, pro byli všichni poslanci ČSSD kromě jediného,a také řada poslanců ODS!
Ale to není všechno! Na 9. straně téhož dnešního čísla LN se „skví“ půlstránkový článek předsedy Komunistického svazu mládeže (!) Zdenka Štefky pod názvem: „V únoru 1948 zabránili komunisté puči reakce“! Pokud si jej přečtete, nemusíte si mnout oči. Ne, není to recese! Organizace pod tímto názvem, Bohu žel, existuje. Na svých www stránkách http://ksc-cssp.webpark.cz/komsomol (již tato internetová adresa mluví za vše, není-liž pravda?), před asi 2 roky požadovala zákaz Koruny české, kromě toho, že oslavuje nejen předlistopadový režim, ale přímo i Stalina, gulagy atd. Myslím, že je nanejvýš nutné zažalovat nejen autora článku, ale i samotné LN za přímou a soustavnou propagaci hnutí směřujícího k potlačení lidských práv a svobod.
Nakonec se jedná asi nejspíše o logický vývoj: každý týden vychází v LN další a další pokračování seriálu Miroslava Macka, který postupně kodifikuje antimorálku, delegitimizuje, dehonestuje a bagatelizuje disent a Třetí odboj a hází špínu na to málo skutečných národních hrdinů, které máme (včetně Jana Palacha). Kromě toho zde také začasté vycházejí útoky na náboženství z pozic toho nejfundamentalističtějšího „vědeckého“ ateismu. Takže dnešní legitimizace komunistického puče a plivnutí do tváře milionům mrtvým na stránkách LN nejsou zas až tak překvapivé...

S pozdravem NON SERVIAM! Nebudu sloužit!

(a s výzvou k odporu)


Václav Srb
předseda Koruny České, tiskový mluvčí KČ
DEUS REX PATRIA! BŮH KRÁL OTČINA!