Zápis ze zahajovacího zasedání ustavujícího konventu

Městského společenství Strany konzervativní smlouvy

v Ostravě

 

Zasedání ustavujícího konventu MS SKS v Ostravě bylo svoláno z iniciativy přípravného výboru (Karel Weniger, Zoltán Kováč, David Floryk) a bylo zahájeno dne 29.9.2000 v 19.00 hodin v prostorách SKS Ostrava na Zengrově ulici 25 v Ostravě Vítkovicích.

Přítomni: (viz presenční listina) 6 členů SKS

3 hosté

  1. Zasedání zahájil jménem přípravného vyboru David Floryk. Po slavnostním zahájení konstatoval, že je přítomno 6 členů SKS z celkového počtu 8, tedy nadpoloviční většina ostravských členů. Navrhl proto prohlásit tuto schůzi za zahajovací zasedání ustavujícího konventu MS SKS v Ostravě.
  2. Konvent rozhodl prohlásit tuto schůzi za zahajovací zasedání ustavujícího konventu MS SKS v Ostravě s tím, že dnešní zasedání konventu bude přerušeno a bude v souladu s čl. 5 odst. (2) stanov SKS pokračovat za účasti člena (členů) předsednictva SKS dne 10.10.2000 na témže místě.

  1. pro, 0 proti, 0 zdržel se hlasování)

  1. Konvent schválil program zasedání, předložený přípravným výborem, v této podobě:

  1. Volba předsedajícího a zapisovatele konventu
  2. Volba volební a mandátové komise
  3. Zpráva Davida Floryka o historii a perspektivách SKS a aktuální situaci v Ostravě a diskuse k ní
  4. Vystoupení Astrid Wenigerové, případně dalších hostů a diskuse
  5. Ustavení MS SKS v Ostravě
  6. Stanovení způsobu volby a složení orgánů MS SKS
  7. Volba předsedy, tajemníka a hospodáře MS SKS
  8. Diskuse nad akčním plánem MS SKS v Ostravě
  9. Přerušení konventu

(6 pro, 0 proti, 0 se zdržel)

  1. Konvent zvolil předsedajícím dnešního zasedání a zapisovatelem Davida Floryka.
  2. (6 pro, 0 proti, 0 zdržel se)

  3. Konvent zvolil volební a mandátovou komisi ve složení David Floryk, Astrid Wenigerová-Noga, Karel Weniger.
  4. (6 pro, 0 proti, 0 zdržel se)

  5. Konvent vyslechl zprávu o historii a perspektivách SKS, o aktuální situaci v Ostravě a o aktivitách přípravného výboru, přewdcházejících svolání tohoto konventu.
  6. Konvent vyslechl vystupení hostů - nečlenů SKS, v následující diskusi byly zodpovězeny vyřčené otázky, týkající se SKS.
  7. Konvent vyslechl vystoupení paní Astrid Weniger-Noga o jejich zkušenostech křesťanské aktivistky a členky zpřízněné konzervativní Alberta Social Credit Party v Kanadě a přijal jí tlumočený pozdrav od Ivo Nogy, kandidáta ASCP do parlamentu provincie Alberta.
  8. Konvent, vědom si své odpovědnosti za naplňování ideálů Konzervativní smlouvy, rozhodl o ustavení Městského společenství Strany konzervativní smlouvy v Ostravě.
  9. (6 - 0 - 0)

  10. Konvent rozhodl, že:

  1. v čele MS SKS v Ostravě bude stát předsednictvo, tvořené předsedou, tajemníkem a hospodářem
  2. volební období u těchto funkcí činí 1 rok
  3. volby proběhnou v souladu s Volebním a jednacím řádem SKS a budou řízeny volební a mandátovou komisí

(6 - 0 - 0)

  1. Konvent zvolil předsedou MS SKS pana Davida Floryka, a to v 1. kole jako jediného kandidáta, poměrem hlasů: 5 pro, 0 proti, 1 se zdržel.
  2. Konvent zvolil tajemnicí MS SKS paní Vladimíru Florykovou, a to v 1. kole jako jediného kandidáta poměrem hlasů 5 pro, 0 proti, 1 se zdržel.
  3. Konvent zvolil hospodářem MS SKS pana Karka Wenigera, a to v 1. kole jako jediného kandidáta poměrem hlasů 4 pro, 0 proti, 2 se zdrželi.
  4. Konvent po diskusi nad plány MS SKS

  1. vzal na vědomí zprávu Davida Floryka o aktivitách přípravného výboru, předcházejících svolání ustavujícího konventu, zejména o kontaktech s názorově blízkými jednotlivci a organizacemi (Společnost přátel křesťanské školy, Sdružení "Děkujeme, odejděte”, křesťanské církve, atd)
  2. konstatoval, že dlouhodobým cílem MS SKS v Ostravě je plnohodnotná účast v parlamentních volbách na jaře 2002 a v komunálních volbách na podzim 2002
  3. pověřil předsednictvo, aby na závěrečném zasedání ustavujícího konventu 10.10.2000 předložilo návrh akčního programu v Ostravě

(6 - 0 - 0)

  1. Konvent konstatoval, že po vyčerpání schváleného programu je dnešní jednání ustavujícího zasedání přerušeno a bude pokračovat dne 10.10.2000 V 17 hodin na témže místě závěrečným zasedáním.

(6 - 0 - 0)

V Ostravě 29.9.2000

Zapsal: David Floryk, v.r. Karel Weniger

zapisovatel konventu ověřil za předsednictvo MS SKS