KONZERVATIVNÍ STRANA

                                                                                                                                                V Praze, 13. května 2005

 

Otevřený dopis místopředsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Vojtěchu Filipovi

Pane místopředsedo,

v Lidových novinách ze dne 5.5.2005 byl citován Váš výrok, že komunistické oslavy na Letné 1. května 2005 narušila „zaplacená antikomunistická bojůvka“.

Vaším výrokem jsme pobouřeni, neboť je nestydatou lží. Konzervativní strana byla spolu s Mladou pravicí spolupořadatelem řádně ohlášené protidemonstrace, která se konala od 10.00 hodin u Metronomu (na místě, kde naštěstí již nestojí pomník J.V. Stalina). Po jejím skončení zhruba třicet občanů spontánně, ale každý za sebe, odešlo protestovat proti projevu Vašeho soudruha Grebeníčka. Události, ke kterým pak došlo a jež pobouřily širokou veřejnost, jsou dobře známé a ukazují, že se pozvolna stáváme policejním státem. Ovšem pokud by vládla Vaše strana, pak bychom policejním státem skutečně byli. Je zbytečné Vás ujišťovat, protože to sám dobře víte, že nikdo z nás nebyl kýmkoliv placen a že ani Konzervativní strana není nějaká „bojůvka“, ale řádně zaregistrovaná politická strana. Náš antikomunistický postoj není projevem netolerance k odlišným politickým názorům, nýbrž legálním odporem ke zločinné komunistické ideologii, z níž Vaše strana vychází a jak jsme přesvědčeni, vycházela by i tehdy, získala-li by reálnou politickou moc. KSČM stále porušuje platné zákony České republiky používáním symbolů zločinné ideologie a obsahem projevů svých čelných představitelů.

Jelikož jste nás svým výrokem veřejně a lživě nařknul, taktéž veřejně Vás vyzýváme, abyste buď svá tvrzení doložil patřičnými důkazy, nebo se nám veřejně omluvil.


                                                                                                            Martin Rejman
                                                                                                                kancléř


Pan
Vojtěch Filip
místopředseda Poslanecké sněmovny
Parlamentu ČR
Praha