KONZERVATIVNÍ STRANA


V Praze, 17. listopadu 2003

Vážený pane,

   Konzervativní strana je pobouřena opětovným pokusem komunistických zločinců poškodit nebo zničit Památník obětem komunismu. Je to jeden z mnoha důkazů, že nevyrovnání se s komunistickou minulostí, nepotrestání hlavních exponentů režimu a těch, co se v období 1945 – 1989 dopustili prokazatelných zločinů, jakož i naprostá ignorace Zákona o protiprávnosti komunistického režimu naší policií a justicí, vede bývalé i současné komunisty k pohrdání demokracií, zákony této země i obyčejnou lidskou slušností a pietou.

Ne „primitivní antikomunismus“, jak je protikomunistický postoj označován některými i vysokými činiteli České republiky, ale jejich odmítání antikomunismu osměluje pachatele k takovýmto činům a kryje jim záda.

Žádáme proto nejen vyšetření a potrestání tohoto komunistického vandalství, ale i důsledné uplatňování Zákona o protiprávnosti komunistického režimu. Žádáme Vás proto, abyste i Vy usiloval o důsledné vyšetření a potrestání tohoto vandalismu.

Zároveň Vás žádáme, vážený pane, v souvislosti s dnešním státním svátkem, Dnem boje za svobodu a demokracii, připomínající 17. listopad 1989, který je námi spojován s nesplněným přáním většiny našeho národa skoncovat s komunistickým režimem, abyste veřejně vyjádřil, že stát bude skutečně uplatňovat Zákon o protiprávnosti komunistického režimu.


Děkujeme Vám, že nás budete informovat o svém postoji a jsme v úctě

za Předsednictvo Konzervativní strany

MUDr. Jan Fořt, v.r.

předseda

Martin Rejman, v.r.

kancléř

Tento dopis byl odeslán 18. listopadu 2003 panu předsedovi Senátu Parlamentu ČR Petru Pithartovi, panu předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Lubomíru Zaorálkovi, panu předsedovi Vlády ČR Vladimíru Špidlovi, panu ministru spravedlnosti ČR Karlu Čermákovi a panu ministru vnitra ČR Stanislavu Grossovi.