Pravdu je třeba opakovat stále znovu

Odbornice na islám Jana al Oukla nazvala Šajcha Ahmada Jasína “morálně zásadovým a důvěryhodným člověkem”. Otázka je, jakou měl morálku a co mu můžeme důvěřovat. Izraelci mu jistě mohli důvěřovat, že se bude pokoušet zabít co nejvíce jejich dětí. Statistiky uvádějí počet obětí teroristických útoků provedených palestinskými sebevrahy. Mnohem méně je znám počet útoků zmařených - zmařených díky práci izraelských bezpečnostních složek. Měly být vyhozeny do povětří celé školy plné dětí. Nuže, jsou různé morálky a různé zásady.

Jana al Oukla volá po srovnání statistik obětí, žádné však neuvádí. Rozhodně by to její snahy nepodpořilo. A ještě zajímavější by bylo srovnání struktury obětí - kolik zabili dětí Palestinci, a kolik Izraelci.

Článek o “Krvavé izraelské cestě k míru” je zářným příkladem štvavé palestinské propagandy, které na nějaké pravdě vůbec nezáleží. Bohužel je třeba tyto lži stále znovu vyvracet. Tak tedy: Není pravda, že izraelský stát chce vybudovat Izrael od Nilu po Eufrat bez arabského obyvatelstva. Toto tvrzení je čistokrevná lež.

Jana al Oukla píše, že Jasínovým cílem nebylo vymýcení židovstva, ale osvobození Palestiny a vytvoření islámského státu. Budiž jasně řečeno, že osvobození Palestiny se rovná konec státu Izrael - konec jediného skutečně demokratického státu na Blízkém východě. Vytvoření islámského státu znamená znerovnoprávnění všech nemuslimů. V případě vítězství nad Izraelem by ovšem de facto šlo o mnohem více: o vyhubení Židů na území dnešního Izraele.

Pokud se v tisku objevují články podobné článku Jany al Oukly, je třeba udělat vše proto, aby podobná propaganda byla demaskována. Jinak hrozí naplnění goebbelsovské zásady, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

Dan Drápal