Americká armáda


Dobré odpoledne. Děkuji Vám, že jste tady. Také děkuji všem členům Konzervaitvní strany za pozvání. Chtěl bych Vám něco říct o americké armádě. Naše republika se narodila roku 1918, 28. října. Kdo stvrdil svým podpisem, že naše republika se právě toho dne narodila? Byl to president Wilson - Američan. Za 2. světové války, když bylo nejhůř a kdy už jsme opravdu nevěděli co dělat, přišli Američané také na pomoc. Kdo osvobodil Prahu? To nebyli Rusové - ti už přišli po všem. A nikdo nemluví o tom, že Vlasovci, ti tam udělali více práce než celá sovětská armáda…
Dneska, když Američani vidí, jak to všechno v celém světě vypadá, že už skoro každý má nějakou raketu a straší celý svět, že může vystřelit a dosáhnout již 2000 km… My se o tom ještě bavíme a přemýšlíme, jestli bychom radar měli mít nebo ne? Osobně se divím Američanům, že mají takovou trpělivost se s námi o tom bavit. Zažil jsem tam 40 let a neviděl jsem a neslyšel jsem o žádné lepší demokracii, než je ta americká. Také to není perfektní, ale přišel někdo s něčím lepším? Zatím ne. A tito lidé nám nabízejí, že nám sem dají radar kvůli ochraně - a nejen kvůli ochraně amerických nebo evropských států, i my do toho patříme, je to i naše ochrana.
Byl bych jen šťastný, kdybyste si to všechno rozmysleli a přehodnotili to a až se bude o tomto jednat a třeba hlasovat, abyste zvedli ruku, abyste tam dali ten svůj podpis. Prosím Vás - tohle říkám kdykoli někde mluvím - prosím Vás: choďte k volbám! Volby, to je tak laciná a jednoduchá zbraň! A je to legální! My jsme to nedělali s legálními zbraněmi. My jsme si nemohli dovolit, v těch letech když my jsme mysleli, že si můžeme vybojovat svoji svobodu - to se nemohlo dělat volbami, protože tady žádné volby nebyly. Tady byli komunisti a komunistické zákony - všechno jen „drž hubu“ a „drž krok“, jinak to nešlo. Tak teď, když už máme jakousi demokracii - není to ještě to nejlepší, já vím… musíme tomu ještě hodně věnovat pozornost, hlavně justici… - tak prosím Vás, když budou nějaké volby: volte, volte volte! Ještě žádný stát na světě si nedobyl něco tím, že nechal rozhodnutí na někoho jiného.
Myslím, že podporovat americký návrh, abychom tady měli radary, že to je jedna z nejlepších věcí, která se nám stala v posledních 200 letech. Děkuji Vám. A běžte k volbám…!


Milan Paumer

Předneseno 26. dubna 2007 v Brně na veřejném shromážděn „Radar? Jen malá splátka za svobodu!“ na podporu zřízení radarové stanice armády USA na území ČR pořádaného Konzervativní stranou (www.konzervataivnistrana.cz).