KONZERVATIVNÍ STRANA

Pane předsedo vlády,

12.12.2005 jsme Vám poslali Tiskovou zprávu Konzervativní strany, podepsanou předsedou MUDr. Janem Fořtem, vyjadřující názor na kompetenci a morální předpoklady MUDr. Ratha řídit ministerstvo zdravotnictví, s krátkým dopisem, ve kterém jsme Vás požádali o jeho odvolání.

15.12.2005 jste nám poslal e-mail tohoto znění: Pánové, nevím, koho zastupujete a koho reprezentujete: dvě nuly jsou v součtu jen nula. S přátelským pozdravem Jiří Paroubek, předseda vlády České republiky.

Tímto dopisem jste nezůstal nic dlužen pověsti arogantního hulváta a velmi působivě jste dokázal, jak pohrdáte názory, které se neshodují s Vašimi. Ptáte se, koho zastupujeme: především Konzervativní stranu, což je neparlamentní politická strana. Ale vyjadřujeme také názor nezanedbatelné části občanů, kteří jsou stále více znechuceni ba přímo ohrožováni jednáním ministra Ratha. Ovšem i kdybychom byli sami dva, dovolujeme si Vám sdělit, že počty nejsou nejdůležitější i když pro Vás je to zřejmě to jediné, co je pro Vás podstatné. Správnost a pravdivost myšlenky se však od počtu těch, kteří ji zastávají, neodvíjí. Demokracie je kromě jiného ve velké míře právě z tohoto důvodu ochranou menšinových názorů, v nich se totiž, stejně jako v těch většinových, mohou cenná zrníčka pravdy ukrývat. Prokázal jste, že toto je Vám zcela cizí.

Pane předsedo vlády, máme novoroční přání: abyste po červnových parlamentních volbách, v zájmu návratu slušnosti do politiky, již dále nemohl ovlivňovat dění v této zemi.

 
Praze, dne 11. ledna 2006
 
Martin Rejman, kancléř
Jan Kubalčík, člen předsednictva Konzervativní strany