Pozvánka na tiskovou konferenci Městského sdružení Konzervativní strany Brno

Vážení přátelé,

tímto vás zveme na tiskovou konferenci Konzervativní strany, která se bude konat ve středu 25. července 2001 v 11:00 hod. v prostorách restaurace U Jošta, Veselá 37, Brno s těmito tématy:

  1. Jako konservativci jsme přesvědčeni o výlučném postavení rodiny ve společnosti a státě. Jinou důležitou otázkou je vztah člověka k přírodě a její přirozená ochrana. S těmito motivacemi a neboť se v létě chceme přirozeně věnovat letním aktivitám, pořádá Městské sdružení Konzervativní strany Brno u příležitosti poloviny prázdnin soutěž v kreslení pro děti do deseti let v doprovodu alespoň jednoho rodiče (výjimečně prarodiče). Soutěž se koná v sobotu 28. července 2001 na brněnské přehradě na Kozí horce v prostorách občerstvení "U Kozla" v době od 10.00 do 15.00, vyhlášení výsledků v 16.00. Soutěž bude dotována věcnými cenami. Zúčastnění budou rovněž moci na vlastní oči posoudit kvalitu poplašných zpráv o znečištění brněnské přehrady řasami a sinicemi.
  2. Na Moravském náměstí stávalo před bývalým Německým domem sousoší Josefa II. Část sousoší je dnes umístěna v Denisových sadech, vlastní socha Josefa II byla po nedůstojném polozničení částečně restaurována a je v současné době umístěna v areálu psychiatrické léčebny v Brně Černovicích. Pod pracovním heslem "Propusťte Josefa II. z blázince" hodláme zahájit akce směřující k důstojnému umístění této krásné sochy, jakých je ve městě Brně přímo nedostatek, na důstojném a viditelném místě.

V Brně, 19. července 2001

RNDr. Jan Kubalčík