Tisková zpráva

Brno - 16.2.1999

Městské společenství Strany konzervativní smlouvy Brno

(MS SKS Brno)

 

  1. SKS se připojuje k výzvě adresované předsedovi vlády, aby neprodleně přijal opatření, která by vedla k důstojnému vyřešení vztahu církví a státu. Připomínáme, že Česká republika je poslední středoevropskou zemí, jejíž vztah k církvím stále upravují komunistické právní normy. SKS souhlasí se stanoviskem těch představitelů církví a náboženských obcí v ČR, kteří odmítají účast členů KSČM na jednání komise, která má připravit koncepci uspořádání vztahu mezi církvemi a státem. KSČM se své zločinné ideologie dosud nevzdala. Naopak, považuje se za legitimní dědičku těch, kteří uvrhli československou společnost do područí imperialistického sovětského režimu a významně přispěli k devastaci hodnot materiálních i duchovních.
  2.  

  3. SKS podporuje navrácení majetku našim krajanům v zahraničí. Právo vlastnit je základním lidským právem, které nemůže být vázáno na občanství nebo na trvalý pobyt. SKS se obrací na ty, kteří hodlají chránit legitimní práva každého, a kterým zákon umožňuje se na Ústavní soud přímo obracet, aby tohoto svého práva využili a požádali o zrušení podmínky občanství k navrácení majetku, který jim byl v dobách nesvobody protiústavně odebrán. Diskriminace našich spoluobčanů, kteří uprchli před totalitní mocí a žijí v zahraničí, musí být odstraněna.
  4.  

  5. MS SKS Brno považuje řízení společnosti SAKO - Recycling park, spol. s r. o. (SAKO Brno, a. s.) za nekoncepční. V porovnání s roční ekonomickou ztrátou této společnosti by investice do vhodně zvolených programů měly přijatelnou návratnost, při zvýšení jak efektivity tak i ekologie provozu. MS SKS Brno proto navrhuje nenavyšovat základní jmění bez dalších podmínek kladených na správu tohoto majetku. Konkrétní důvody a návrhy vyžadují širší prostor a MS SKS Brno je předloží na nejbližší tiskové konferenci.

 

Za MS SKS Brno Mgr. Jan Kubalčík

předseda

Tel. kontakt: 05/42217390-5