TISKOVÁ ZPRÁVA

 

 

V Praze dne 25. srpna 2006

 

Nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká podala k Nejvyššímu soudu České republiky dovolání v neprospěch bývalého důstojníka BIS Vladimíra Hučína 6 dnů před vypršením lhůty, kdy tak mohla učinit, a jen několik dnů poté, co byl Vladimír Hučín zaregistrován jako kandidát Konzervativní strany do Senátu Parlamentu ČR ve volebním obvodu č. 62, Prostějov.

Krok nejvyšší státní zástupkyně se dal očekávat – v době, kdy se ČSSD panicky bojí změn, ke kterým by došlo skončením její vlády v policii, justici i státní správě z důvodů, na které Vladimír Hučín dlouhodobě upozorňuje.

Aby k těmto nutným změnám nemohlo dojít, je ČSSD ochotna spolupracovat s KSČM a má jí k tomu dopomoci i bezpáteřnost předsedy KDU-ČSL Miroslava Kalouska a většiny představitelů vedení této strany.

Bývalý disident a bývalý kapitán BIS Vladimír Hučín byl účelově obžalován ze 7 trestných činů a jak Okresním, tak Krajským soudem byl shledán nevinným ve všech bodech obžaloby. Vladimír Hučín nekandiduje do Senátu, aby získal imunitu, ale aby na jeho půdě mohl účinněji prosazovat očistu politcie, justice a státní správy od bývalých příslušníků StB a kádrů KSČ.

Před několika dny byl Policií ČR, tzv. týmem Extrém, předvolán volební zmocněnec a manažer Vladimíra Hučína pan Zbyněk Horváth, a to údajně proto, že nevhodným způsobem oznámil na Městském uřadě v Prostějově konání shromáždění na odstartování volební kampaně Vladimíra Hučína 1. září 2006 od 14:00 na prostějovském náměstí TGM.

Konzervativní strana je přesvědčena, že jak dovolání nejvyšší státní zástupkyně, tak i výslech Zbyňka Horvátha slouží k zastrašení kandidáta Konzervativní strany do Senátu, jeho volebního zmocněnce, jeho voličů i Konzervativní strany.

Konzervativní strana vyzývá veřejnost, novináře, poslance, senátory, aby se i ve vlastním zájmu o případ Vladimíra Hučína zajímali a nedopustili, aby byl tento čestný člověk skandalizován. Zřejmě je to právě angažování široké veřejnosti a také veřejně přístupná výpověď Vladimíra Hučína, čeho se současní mocní v tomto státě bojí.

Za zvláště znepokojivý pokládá Konzervativní strana požadavek nejvyšší státní zástupkyně, aby se případný obnovený proces s Vladimírem Hučínem konal s vyloučením veřejnosti. Výkon soudní moci musí být pod veřejnou kontrolou a jakékoli vybočení z této ústavní zásady je nutno odmítnout jako nepřípustné potlačování základních občanských práv.

 

 

Za Konzervativní stranu

 

Jan Kubalčík

místopředseda

 

Martin Rejman

kancléř

 

www.konzervativnistrana.cz