Tisková zpráva

k osvobozujícímu rozsudku Krajského soudu v Olomouci v kauze „podvodu“ Vladimíra Hučína a MUDr. Jana Chmelaře.

Konzervativní strana přijala s uspokojením osvobozující rozsudek Krajského soudu v Olomouci, jímž definitivně zprostila obžaloby Vladimíra Hučína a MUDr. Jana Chmelaře z „podvodu“ za neoprávněné získání 7600 Kč (!) z nemocenských dávek. Nezdařil se tak úmysl policie a BIS zdiskreditovat před veřejností bývalého pracovníka BIS Vladimíra Hučína, udělat z něj podvodníka a tedy nedůvěryhodnou osobu, což by se hodilo pro posuzování jeho dalších kauz, které jsou stejně vykonstruované, jako byla kauza „podvodu“.

Vladimír Hučín má důkazy o působení bývalých příslušníků StB v policii, BIS, justici a státní správě. To je jak pro tyto lidi, tak pro ty, kteří jim to umožnili a aktivně je ochraňují, nebezpečné. Stav policie, soudů a státní správy je však neuspokojivý také proto, že v nich tito lidé a lidé, kteří se neštítí s nimi spolupracovat a přejímat jejich komunistické metody, pracují. Vidíme to právě teď, kdy úředníci MV tají spisy kmenových příslušníků StB. Je to výsledek situace, kdy na MV a v policii je stále více jak tisíc bývalých příslušníků StB.

Vyzýváme poslance a senátory: Zajímejte se osobně o to, co se skutečně za kauzami Vladimíra Hučína skrývá. Žádáme zejména poslance Jana Klase, předsedu Komise PSP pro kontrolu BIS, aby konečně plnil svou povinnost. Apelujeme na novináře, aby se případem Vladimíra Hučína zabývali a pravdivě o něm informovali veřejnost.

Upozorňujeme, že další soudní jednání v kauzách Vladimíra Hučína proběhne ve dnech 19. až 22. září t.r. u Okresního soudu v Přerově. Doufáme, že stejně jako nelhostejná veřejnost, i poslanci a senátoři, kteří tuto veřejnost zastupují a novináři, kteří jsou „hlídacími psy demokracie“, se tohoto soudu zúčastní.


V Praze, 15. září 2005


Za předsednictvo Konzervativní strany

Martin Rejman
kancléř