KONZERVATIVNÍ STRANA

Tisková zpráva

Konzervativní strana je pobouřena opětovným pokusem komunistických zločinců poškodit nebo zničit Památník obětem komunismu. Je to jeden z mnoha důkazů, že nevyrovnání se s komunistickou minulostí, nepotrestání hlavních exponentů režimu a těch, co se v období 1945 – 1989 dopustili prokazatelných zločinů, jakož i naprostá ignorace Zákona o protiprávnosti komunistického režimu naší policií a justicí, vede bývalé i současné komunisty k pohrdání demokracií, zákony této země i obyčejnou lidskou slušností a pietou.

Ne „primitivní antikomunismus“, jak je protikomunistický postoj označován, některými i vysokými činiteli České republiky, ale právě jejich odmítání antikomunismu kryje záda pachatelům takovýchto činů.

Žádáme proto důsledné vyšetření a potrestání tohoto komunistického vandalství, ale i důsledné uplatňování Zákona o protiprávnosti komunistického režimu a s touto výzvou se obracíme na předsedu Vlády ČR, předsedu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, předsedu Senátu Parlamentu ČR, ministra spravedlnosti a ministra vnitra.

V Praze, 11. listopadu 2003,

za Předsednictvo Konzervativní strany

MUDr. Jan Fořt, v.r.

předseda

Martin Rejman, v.r.

kancléř

Kontakty: 604 966 289, skos@skos.cz, www.skos.cz