Občanské sdružení


TI, CO MĚLI ODVAHU - ÚCTA A DÍK ÚČASTNÍKŮM III. ODBOJE


TISKOVÁ ZPRÁVA


S potěšením oznamujeme občanům, kteří si jsou vědomi zločinnosti komunistického režimu, nepotrestání jeho zločinů a nedostatečné nebo žádné ocenění účastníků odboje proti němu, že 25. 2. 2009 zaregistrovalo Ministerstvo vnitra České republiky Občanské sdružení „Ti, co měli odvahu - úcta a dík účastníkům III. odboje“.

Jsme přesvědčeni, že v roce, kdy si připomeneme 20. výročí sametové revoluce, je nutné a účelné připomínat si ty, kteří se aktivně postavili komunistickému režimu v letech 1948 - 1989. Dlužíme jim to a je naší povinností dluh splatit. Je to důležité i proto, že KSČM nebyla po revoluci postavena mimo zákon, že nebyly potrestány zločiny komunistického režimu, a že ještě dnes 15% občanů ČR tuto stranu volí a dává jí tím příležitost, aby drze usilovala o opětovné falšování dějin, glorifikaci komunistického režimu a zlehčování jeho zločinů.

Budeme připomínat důležitost aktivního odporu proti komunizmu a ukazovat na příbězích známých i neznámých hrdinů, že proti zlu je nutné bojovat, a to - je-li to nutné - i se zbraní v ruce. Naše činnost má oporu v Zákoně o zločinnosti komunistického režimu, ale i v Usnesení Evropského parlamentu „O svědomí Evropy a totalitě“, které bylo schváleno 2. dubna 2009. Ve svém usnesení Evropský parlament mj. konstatuje, že osobnosti, které se aktivně stavěli proti bezpráví komunistických režimů, je důležité připomínat jako hrdiny totalitní éry.

V krátké době si dovolíme Vás, občany, seznámit s prvním cílem OS „Ti, co měli odvahu“. Jedná se o realizaci šestidílného filmového dokumentu o odbojové skupině bratří Mašínů. Jejich hrdinství je neustále znevažováno a dokonce kriminalizováno. Jejich ozbrojený boj proti komunistickému režimu je zkreslován a líčen tendenčně v duchu komunistické propagandy.

Už dnes Vás však, vážení občané, kteří si vážíte hrdinů III. odboje, vyzýváme: přihlaste se do OS „Ti, co měli odvahu“ dopisem nebo mailem. Těšíme se na Vás a děkujeme.

Za přípravný výbor:

Tomáš Bureš Martin Rejman Roman Tomášek
tom.bures@seznam.cz martinrejman@seznam.cz r.tomasek@zirco.net
+420 724 672 185l +420 603 288 715 +420 737 657 215



Sídlo: Stone Logistic Centre s.r.o., Přívozní 1054/2, 170 00 Praha 7

www.tretiodboj.cz