Volba pro budoucnost má v Ostravě - Hošťálkovicích dva zastupitele!

Ano, náš vstup na politickou scénu přináší první ovoce! Chci vyjádřit poděkování všem těm, kteří neváhali jakkoliv podpořit Volbu pro budoucnost během jejího nedlouhého života - vždyť jsme vstoupili na scénu teprve počátkem jara. Děkujeme všem kandidátům, ochotným jít s kůží na trh, a také všem voličům, kteří se rozhodli dát svůj hlas neznámé konzervativní straně.

Poslední dobou nebylo o VPB příliš slyšet, a to díky nejrozmanitějším problémům (povodně, zatopení počítačů a stěhování ústřední kanceláře, tudíž i problémy s internetovou prezentací). Právě proto nás potěšilo, že se našli ochotní sympatizanti, kteří neváhali podpořit naše snažení. Důkazem budiž účast v senátních i komunálních volbách: V senátních volbách měla VPB jednoho kandidáta - Ing. Luďka Maděru ve volebním obvodu Zlín (žel, nepostoupil ani do druhého kola). V komunálních volbách VPB postavila samostatné kandidátky v Praze - Dolních Měcholupech, v Kolíně, v Červených Pečkách, ve Valašském Meziříčí a v Ostravě - Hošťálkovicích. Úspěch Z jsme zaznamenali pouze v Ostravě - Hošťálkovicích, kde jsme skončili druzí za Sdružením Nezávislých Kandidátů a před KDU-ČSL, KSČM a ČSSD se ziskem dvou zastupitelů do místního zastupitelstva.

V několika dalších místech kandidovali členové a příznivci VPB na kandidátkách jiných uskupení. Předvolební spolupráce pokročila nejdále s Konzervativní stranou, obě strany se dohodly na společném postupu a na zásadě nekandidovat v jednom městě proti sobě. Někteří naši členové se ucházeli o hlasy např. i na kandidátkách KDU-ČSL a někteří dokonce i jako nezávislí kandidáti, a to tam, kde postavení "stranické" kandidátky nebylo z různých důvodů možné. Někteří z nich uspěli a získali místní mandáty, a ač přesné číslo zatím nemám k dispozici, myslím, že to napoprvé nebylo zas tak špatné.

Jiří Jureček, VPB Ostrava

Psáno pro Konzervativní listí - dvouměsíčník Konzervativního klubu v Ostravě.
Napište si o nové číslo, které právě vyšlo!
konzerva1@post.cz