Zápis z Členské schůze Městského sdružení Konzervativní strany Brno

konané dne 25. února 2002

 

Přítomni:                Beňo, Drdla, Henek, Kalužík, Kubalčík, Kubalčíková, Procházka, Rozehnal, Smetana (viz příloha - Prezenční listina).

 

Omluveni:                Juránek, Stuchlík

 

Jako hosté:                Doubek, Zummer

 

1.        Členskou schůzi Městského sdružení Konzervativní strany Brno (dále jen Schůze) zahájil předseda Svatopluk Kalužík v 18:00 hod v prostorách restaurace U Jošta v Brně.

 

2.        Schůzi moderoval Svatopluk Kalužík, zapisovatelem byl Jan Kubalčík

 

3.        Schůze schválila program ve znění navrženém Předsednictvem MS Konzervativní strany Brno (viz příloha - Pozvánka)

 

4.        Dr. Kalužík provedl kontrolu usnesení schůze MS Konzervativní strany Brno z 29. října 2001. Kubalčík předložil dopis brněnským členům ODA a DEU, který Předsednictvo MS Konzervativní strany Brno na základě usnesení z 29. října 2001 spolu s dalšími členy MS Brno vyhotovilo a předalo. Schůze konstatovala, že jediným přetrvávajícím úkolem z kontrolovaného usnesení je kontaktování osob pro spolupráci v komunálních volbách (v Brně i mimo něj). Tato část usnesení bude uvedena v dodatku - spolu s přetrvávajícími body z 7. června 2001.

 

5.        Z důvodu zatímní nepřítomnosti členů Předsednictva Konzervativní strany bylo projednáváni bodu "Informace z dosavadních jednání Předsednictva Konzervativní strany" přesunuto - většina otázek s tímto bodem spojených je obsažena v rámci jiných bodů.

 

6.        Kubalčík připomenul část Usnesení Předsednictva MS Konzervativní strany Brno z 4. února 2002:

 

Schůze Předsednictva Městského sdružení Konzervativní strany Brno žádá Předsednictvo Konzervativní strany o sdělení počtu delegátů, které má MS Konzervativní strany Brno vyslat na Sněm. Dále Schůze Předsednictva Městského sdružení Konzervativní strany Brno žádá Předsednictvo Konzervativní strany o poskytnutí kontaktů na jednotlivá existující Místní nebo Městská sdružení Konzervativní strany, o kontakty na předsedy těchto sdružení, stejně jako i na ostatní členy Generální rady Konzervativní strany a o poskytnutí ucelené informace o stavu členské základny Konzervativní strany a to vše za účelem informování Členské schůze MS Konzervativní strany Brno, která se uskuteční 25. února 2002.

 

Kalužík konstatoval, že Předsednictvo rozhodlo o tom, že Sněmu Konzervativní strany mají právo se zúčastnit všichni členové Konzervativní strany. Delegátem s právem rozhodovacím je pak ten, kdo má řádně podepsánu Konservativní smlouvu a zaplaceny členské příspěvky za své členství (tedy i za rok 2002). Přitom obě podmínky lze též splnit přímo na Sněmu Konzervativní strany.

 

Všichni přítomní vyjádřili svoji připravenost se Sněmu Konzervativní strany 16. března 2002 zúčastnit.

 

Kubalčík poznamenal, že technickou dohodu o autech apod. můžeme ponechat na týden po 11. březnu.

 

Kalužík s ohledem na malé nedorozumění v této věci s ing. Chalupou doplnil, že po Předsednictvu nežádáme podrobný seznam členů Konzervativní strany (dokonce jej ani nechceme), ale pouze seznam Místních / Městských sdružení s počty jejich členů a kontakty na jejich reprezentace (předsedy či jiné kontaktní osoby).

 

7.        Kubalčík připomenul část Usnesení Předsednictva MS Konzervativní strany Brno z 4. února 2002:

 

Schůze Předsednictva Městského sdružení Konzervativní strany Brno si dovoluje doporučit Členské schůzi MS Konzervativní strany Brno respektovat změny Stanov Konzervativní strany navržené MV ČR, s výjimkou požadavku existence razítka Konzervativní strany (viz Článek 6 odst. 7) a navrhuje, aby Členská schůzi MS Konzervativní strany Brno doporučila, s uvedenou výjimkou, ve svém Usnesení tyto změny k přijetí Sněmu Konzervativní strany. Schůze Předsednictva Městského sdružení Konzervativní strany Brno si dále dovoluje doporučit Členské schůzi MS Konzervativní strany Brno, aby navrhla Sněmu Konzervativní strany změnu Stanov Konzervativní strany - změnu názvu organizačních jednotek na Místní / Městské sdružení členů Konzervativní strany.

 

Kalužík připomenul jednání Předsednictva Konzervativní strany stran razítka - poznamenal, že je sice zbytečné si přidělávat organizační problémy, ale je-li Předsednictvo na "razítka" připraveno, pak v tom neshledává žádný závažný principiální problém.

 

Kubalčíková navrhla, aby Schůze navrhla Sněmu Konzervativní strany akceptovat změny ve Stanovách Konzervativní strany navržené MV ČR bez jakýchkoli dodatků. Tento návrh byl přijat (6 pro, 2 se zdrželi, 0 proti).

 

8.        Kubalčík připomenul část Usnesení Předsednictva MS Konzervativní strany Brno z 4. února 2002:

 

 

Schůze Předsednictva Městského sdružení Konzervativní strany Brno si dovoluje doporučit Členské schůzi MS Konzervativní strany Brno přijetí předložených materiálů (Návrh pravidel pro hospodaření, K posunutí restituční hranice, Konzervativní agenda, Návrh na Usnesení Sněmu Konzervativní strany k volbám do PSP ČR) a následné navržení těchto textů Sněmu Konzervativní strany 2. března 2002 (dále jen Sněm). Schůze Předsednictva Městského sdružení Konzervativní strany Brno si dále dovoluje doporučit Členské schůzi MS Konzervativní strany Brno, aby zavázala na Sněm zvolené delegáty k předložení (neučiní-li tak někdo jiný před nimi) a podpoře těchto textů.

 

K návrhu na Pravidla pro hospodaření strany Kubalčík dále poznamenal, že jsou totožná s těmi, která používala SKS a jejich podstatným parametrem je fakt, že členské příspěvky dělí mezi centrum a místo, kde tyto příspěvky byly vybrány v poměru 20% ku 80% ve prospěch Místního / Městského sdružení.

 

Rozehnal připomenul potřeby Předsednictva - chceme-li, aby řádně fungovalo, musíme mu mimo jiné zajistit dostatečné finanční zázemí.

 

Kubalčíková poznamenala, že potom se tedy bavme o výši členských příspěvků.

 

Kalužík dodal, že Předsednictvo je celostátní a jako takové má samozřejmě zájem na co největším počtu členů strany - čím více členů, tím samozřejmě vícekrát 20% "ve prospěch" Předsednictva.

 

Rozehnal oponoval poukazem na současný stav - reálný počet členů s tím, že Předsednictvo musí pracovat již dnes.

 

Kubalčík postavil do kontrastu náš odpor vůči masivnímu přerozdělování ve státě oproti případnému přerozdělování uvnitř strany.

 

Procházka navrhnul, aby se o tomto bodu (poměru rozdělení členských příspěvků) hlasovalo zvlášť s tím, že by po náležité argumentaci byl ochoten akceptovat i poměr 50% ku 50%.

 

Hlasování:      podpořit rozdělení 50% ku 50% (3 pro, 0 se zdrželo, 5 proti) - návrh byl zamítnut

navrhnout rozdělení 80% ve prospěch MS, 20% pro Předsednictvo, ale nevyloučit kategoricky rozdělení 50% ku 50% (6 pro, 1 se zdržel, 1 proti) - návrh byl přijat

 

Kubalčík připomenul, že tato Pravidla pro hospodaření fungovala v SKS, byla akceptována orgány státní správy a jsou konzistentní. Požádal proto o hlasování o zbytku dokumentu.

 

Procházka dodal, že tato Pravidla jsou pro nás i praktická, neboť s nimi máme již zkušenosti.

 

Hlasování: Předložit návrh Pravidel pro hospodaření strany Sněmu Konzervativní strany s výhradou možnosti změny v rozdělení členských příspěvků. (8 pro, 0 se zdrželo, 0 proti) - návrh byl přijat

 

9.        K návrhu na stanovisko Konzervativní strany k parlamentním volbám Kubalčík předložil pozměněnou verzi. Změny:

 

a)       2. odstavec 2. řádek za slovo "pohybují" vložit "(až na čestné výjimky)".

b)       v 3. odstavci pasáž za pomlčkou "a to od těch základních, jako jsou Svoboda, Právo, přes nezbytné jako Parlamentní zastupitelská demokracie, Volná soutěž politických stran až po nám konzervativcům drahý Kapitalismus, ..." nahradit "Svobodu, Právo, Parlamentní zastupitelskou demokracii, Volnou soutěž politických stran, Kapitalismus,...".

 

Kubalčík dále shrnul podstatu návrhu - vyzvat občany k účasti ve volbách, ale doporučit vhození neplatného volebního lístku, tedy "bílého lístku".

 

Procházka se dotázal, co přesně technicky znamená vhodit bílý lístek.

 

Zummer se dotázal, jak se stavíme k hlasu danému straně, která neprojde.

 

Kalužík se pokusil vysvětlit rozdíl, který tkví ve 2. skrutiniu (bílý lístek nepomůže nikomu, hlas pro stranu, která nepřekročí uzavírací klauzuli je přerozdělen poměrně všem stranám, které ji překročily).

 

Drdla doporučil, s ohledem na vlastní nepřipravenost Konzervativní strany se voleb zúčastnit, nevyjadřovat se k tomuto problému.

 

Kubalčíková poukázala na nepraktičnost návrhu - doporučíme-li občanům vhodit bílý lístek, tak ti, kteří se tak rozhodnou se spíše k volbám vůbec nedostaví, což si nepřejeme.

 

Smetana doporučil raději podpořit nějakou konkrétní stranu.

 

Kalužík se dotázal kterou.

 

Rozehnal upozornil na předpokládanou povolební situaci doporučil podpořit ODS.

 

Beňo oponoval s poukazem na názory ODS stran EU a "Balkánu" a doporučil podpořit US - DEU.

 

Procházka souhlasil s Rozehnalem s tím, že ODS se již poučila a Klaus je žel Bohu naším nejlepším politikem.

 

Rozehnal dodal, že nejde o pocity, ale o to, že jediná ODS alespoň proklamuje konzervativní principy, přičemž naše prezentace může být i v kritice ODS.

 

Smetana oponoval Beňovi s tím, že US s Pilipem je nepřijatelná.

 

Kubalčík poznamenal, že má dost "negativní volby" - nejmenšího zla a oponoval nepraktičnosti doporučení bílého lístku s tím, že některé věci se mají dělat protože jsou správné bez ohledu na naději na úspěch.

 

Kalužík se dotázal, je-li ještě nějaký nový argument.

 

Zummer připomenul historický kontext (1989) a dodal, že v současnosti patrně není společenská poptávka po skutečně konzervativní straně.

 

Rozehnal ukončil s tím, že celá věc by měla být otevřena na Sněmu.

 

Kalužík vyjádřil, že je lépe "říct něco než nic" - čímž oponoval Drdlovi v jeho názoru k této problematice se nevyjadřovat.

 

Hlasování:      podpořit ODS (1 pro, 4 se zdrželi, 4 proti) - návrh byl zamítnut

            podpořit US - DEU (3 pro, 4 se zdrželi, 2 proti) - návrh byl zamítnut

            bílý lístek (3 pro, 1 se zdrželi, 5 proti) - návrh byl zamítnut

 

 

10.     K návrhu materiálu pod názvem Konzervativní agenda Kubalčík předložil pozměněnou verzi (viz příloha).

 

Kalužík připomenul nedopracovanost politického programu Konzervativní strany, v této souvislosti zmínil plánované setkání Předsednictva na mlýně u dr. Hofhanzla a navrhnul, aby Schůze o Konzervativní agendě jednala nejen jako o materiálu, který případně doporučí Sněmu, ale i Předsednictvu právě pro jeho jednání na mlýně 9. března.

 

Kubalčík navrhnul, aby Schůze pověřila dr. Beňu k tomu, aby Předsednictvu na jednání 9. března předložil jako základ politického programu Teze politického programu z pera Viktora Dobala.

 

Hlasování: 9 pro, 0 se zdrželo, 0 proti - návrh byl přijat

 

Zummer se dotázal, jak je v textu míněno zabránění vlivu Ruska v NATO. Kubalčík se pokusil ozřejmit, že není cílem zpochybňovat nutnost jednání s Ruskem jako s geopoliticky významným státem, ale že jde o to, aby Rusko nemělo vliv na vnitřní rozhodování NATO, např. na případné rozšiřování.

 

Beňo poukázal na to, že pozvání státu Izrael do NATO není příliš taktické. Kubalčík oponoval potřebou principiální obhajoby jediného státu, který na blízkém východě reprezentuje naši civilizaci, jejíž jeden z kořenů je právě židovství. Rozehnal dodal, že je to sice otázka konfliktní, ale že členství v NATO většinou problémové situace stabilizuje - jako příklad použil řecko-turecký problém.

 

Drdla otevřel otázku tzv. Benešových dekretů. Poukázal na to, že by celá věc měla být rozebrána podrobněji. Připomenul diskuse, které se k této otázce vedou na internetových denících (zejména Neviditelný pes). Navrhnul, aby požadavek nesměřoval ke zrušení, ale k revizi.

 

Kubalčík upozornil na materiál K posunutí restituční hranice, který se právě celou problematickou zabývá podrobněji a je dalším bodem jednání. Poznamenal přitom, že tento text byl již součástí politického programu SKS. Dále uvedl, že pragmatickým podpůrným argumentem je fakt kandidatury E. Stoibera na spolkového kancléře. Jeho úspěch bude díky ekonomické síle Německa znamenat postupnou změnu v Evropě směrem od socialistických vlád k vládám pravicovým. V době, kdy bude ČR vstupovat do EU budou v Evropě vlády, které bude otázka Benešových dekretů zajímat podstatně více než současné vlády socialistické.

 

Beňo doporučil, abychom se přece jen raději drželi principiálního přístupu.

 

Dr. Henek se omluvil a dalšího jednání se neúčastnil.

 

Kalužík zmínil fakt, že on na podrobnou diskusi není dostatečně připraven, zejména co do znalostí. Zobecnil, že stejně jako tuto otázku, by bylo třeba dopracovat mnohé, ale je nás málo. Vyjádřil přesvědčení, že v případě nutnosti seriózní argumentace ve věci Benešových dekretů by nás jistě ing. Dobal nenechal na holičkách.

 

Smetana se připojil k dr. Drdlovi se zmírněním na revizi dekretů.

 

Zummer se dotázal, zda byl vznesen podobný požadavek oficiálně od EU. Smetana odpověděl, že ne.

 

Rozehnal vstoupil do diskuse s tím, že nemáme příliš jasno a že revizi lze vynutit pouze jasným požadavkem, kterým je zrušení.

 

Kalužík se pokusil upřesnit, že návrh na zrušení přeci nevylučuje to, že by dekrety byly něčím nahrazeny.

 

Kubalčík zmínil taktický aspekt, kdy je výhodnější požadovat maximum, aby při případném jednání bylo z čeho slevovat. Dotázal se, o čem se bude hlasovat.

 

Po krátké poradě Kalužík oznámil, že nejprve se bude hlasovat o materiálu Konzervativní agenda bez bodu 6 o Benešových dekretech a následně o materiálu K posunutí restituční hranice spolu s bodem 6 Konzervativní agendy.

 

Kalužík doplnil, že bude-li text Konzervativní agendy schválen, bude doporučen nejen Sněmu, ale i jednání Předsednictva 9. března 2001.

 

Hlasování:      Konzervativní agenda bez bodu 6 (8 pro, 0 se zdrželi, 0 proti) - návrh byl přijat

K posunutí restituční hranice a bod 6 Konzervativní agendy (6 pro, 1 se zdrželi, 1 proti) - návrh byl přijat

 

Mgr. Kubalčíková se omluvila a dalšího jednání se neúčastnila.

 

11.     Kubalčík informoval o přípravě semináře "Křesťanská perspektiva a svobodná společnost" a přítomným rozdal pozvánky na tuto akci s prosbou o jejich šíření.

 

12.     K bodům 8 a 9 programu (komunální volby v Brně a mimo něj) navrhnul Kubalčík jednat pouze o tom, že Konzervativní strana se komunálních voleb zúčastní pouze pod svým vlastním názvem. O dalších otázkách panovala všeobecná shoda na tom, že má smysl dále jednat až po Sněmu. Většina zúčastněných nechtěla však jednat ani o Kubalčíkem navržené otázce. Kubalčík trval na hlasování.

 

Hlasování: jednat o tom, pod jakým názvem se zúčastníme voleb (2 pro, 3 se zdrželi, 2 proti) - návrh byl zamítnut

 

13.     Schůze vzala na vědomí krátkou zprávu dr. Kalužíka o vývoji stran místnosti pro MS Konzervativní stranu Brno - pro přílišné finanční nároky (cca 43 tis. Kč ročně) MS Konzervativní strany Brno neakceptuje MMB nabídnutou místnost.

 

14.     Kubalčík rozdal přítomným (těm, kteří neobdrželi již dříve) členské legitimace a Konservativní smlouvy podepsané panem předsedou dr. Fořtem.

 

15.     Kalužík navrhnul vrátit se k bodu 3 programu (informace z jednání Předsedncitva), který byl částečně odložen díky pozdějšímu příchodu dr. Beni a částečně rozložen do později projednávaných bodů.

 

Kubalčík položil otázku, zda Předsednictvo Konzervativní strany jednalo o návrhu na stanovisko k případu Vladimíra Hučína (Předsednictvu Konzervativní strany předložil 22. 2. 2002 dr. Kalužík) a ke Dni Tibetu (předložil ing. Juránek). Dále se dotázal, zda Předsednictvo projednávalo jednání s politickou stranou Volba pro město a zda se zabývalo materiály Náměty pro diskusi o materiálu "Návrh programu Obroda národa - KAN", K občanskému sdružení ROVNOST - k textům pánů Jana Krondla a Ivana Turnovce a Náměty pro diskusi o Programovém prohlášení politické strany Volba pro město (předložil dr. Kubalčík)

 

Dr. Beňo odpověděl, že materiály k případu V. Hučína a k Tibetu Předsednictvo Konzervativní strany bez připomínek schválilo, o dalších zmíněných textech nejednalo.

 

Kalužík otevřel diskusi k problematice členství v Konzervativní straně z pohledu podmíněnosti bývalého (ne)členství v KSČ. Uvedl, jak diskuse vznikla, krátce shrnul problematiku Přihlášky tak jak byla na jednání Předsednictva projednávána a uvedl nový argument, který se v polemice vyskytl (autorem pan Kulhavý), že Přihláška je nezávislá na Stanovách, neboť ten, kdo ji vyplňuje a podepisuje ještě není členem a tudíž Stanovám nepodléhá. Dále připomenul diskusi, která byla k této otázce vedena v rámci jednání MS Konzervativní strany Brno 10. července 2001.

 

Kubalčík dal přítomným k disposici kopii části zápisu z 10. července 2001, která zachycuje tehdejší diskusi k projednávané otázce.

 

Drdla navrhnul, aby se Schůze otázkou nezabývala.

 

Kubalčík navrhnul, aby v případě, že se otázka ocitne na programu Sněmu, bylo navrženo, aby se takový bod stal bodem posledním.

 

Kalužík se pokoušel dále vyvolat diskusi - neúspěšně.

 

16.     Kubalčík požádal, aby byl pověřen jako zapisovatel předáním zápisu a příloh panu Kancléři Rejmanovi s požadavkem přiložení Schůzí schválených textů jako pracovních materiálů k pozvánce na Sněm.

 

Beňo upozornil na finanční náročnost takového požadavku.

 

Kalužík opáčil, že to je jen problémem budování struktury strany, inventarizace členské základny a využívání e-mailu. Jako příklad použil právě Brno, kam stačí poslat jeden e-mail, vše ostatní Předsednictvo MS Konzervativní strany Brno zajistí.

 

Hlasování: pověření Kubalčíka požádáním o přiložení textů k pozvánce na Sněm (6 pro, 0 se zdrželo, 1 proti) - návrh byl přijat

 

17.     Schůze postupně (viz výše) schválila usnesení v následujícím znění:

 

Členská schůze MS Konzervativní strany Brno navrhuje Sněmu Konzervativní strany akceptovat změny ve Stanovách Konzervativní strany navržené MV ČR.

 

Členská schůze MS Konzervativní strany Brno navrhuje Sněmu Konzervativní strany Pravidla pro hospodaření Konzervativní strany (viz příloha) s tím, že je třeba vést podrobnou diskusi o poměru rozdělení členských příspěvků mezi Místní / Městské sdružení, v kterém jsou příspěvky vybrány a Předsednictvem strany. Členská schůze MS Konzervativní strany Brno konstatuje, že upřednostňuje variantu 80% ve prospěch Místního / Městského sdružení a 20% ve prospěch Předsednictva, ale v případě vážného zdůvodnění je pro ni akceptovatelný poměr 50% ku 50%.

 

Členská schůze MS Konzervativní strany Brno žádá pana místopředsedu dr. Beňu, aby na jednání Předsednictva Konzervativní strany 9. března 2001 předložil jako základ politického programu strany Teze politického programu, jejichž autorem je ing. Viktor Dobal, a text Konzervativní agenda (viz příloha).

 

Členská schůze MS Konzervativní strany Brno navrhuje Sněmu Konzervativní strany materiál Konzervativní agenda (viz příloha), jako stručný Politický program Konzervativní strany.

 

Členská schůze MS Konzervativní strany Brno navrhuje Sněmu Konzervativní strany materiál K posunutí restituční hranice (viz příloha) jako součást Politického programu Konzervativní strany.

 

Členská schůze MS Konzervativní strany Brno pověřuje dr. Kubalčíka, aby předal schválené materiály panu Kancléři Rejmanovi s žádostí o jejich přiřazení k pozvánce na Sněm Konzervativní strany jakožto pracovních textů.

 

 

V Brně 25. února 2001

zapsal:

Jan Kubalčík

 

 

                                                                                                             ověřili:

 

                                                                                                                                                            Karel Drdla

 

 

 

                                                                                                                                                            Svatopluk Kalužík

 

Počet příloh:                5

 

 

DODATEK

 

Část Usnesení členské schůze MS Konzervativní strany Brno z 29. října 2001

 

Členská schůze Městského sdružení Konzervativní strany Brno pověřuje dr. Kalužíka, aby kontaktoval dr. Zelinkovou.

 

Členská schůze Městského sdružení Konzervativní strany Brno pověřuje dr. Kubalčíka, aby kontaktoval pana Hanzlíka v Prostějově, pana Zajíce v Blučině, pana Zemana v Kosticích, pana Farsu v Brně Maloměřicích a dr. Henka v Ráječku.

Usnesení členské schůze MS Konzervativní strany Brno z 10. července 2001

 

Schůze schválila (šesti hlasy pro, jedním proti, dva se zdrželi) usnesení v následujícím znění:

 

Členská schůze Městského sdružení Konzervativní strany Brno zavazuje Předsednictvo Městského sdružení Konzervativní strany Brno (dále jen Předsednictvo) k podniknutí takových kroků, které by směřovaly k dosažení následujících krátkodobých cílů:

 

·         Dokončení inventury členské základny, předání databáze panu Kancléři Konzervativní strany, výběr členských příspěvků

·         Vytvoření volebního programu pro komunálních volby a místní část programu pro volby senátní

·         Věnování zvýšené pozornosti mediální prezentaci - vyhledávat témata, ke kterým se má / může / musí Městské sdružení Konzervativní strany Brno vyjádřit, pořádat tiskové konference a na nich v rámci své kompetence předkládat stanoviska k aktuálním problémům a prezentovat po částech volební program

·         Oslovit na úrovni své kompetence Volbu pro město, Pravý blok a KAN za účelem volební spolupráce v komunálních a senátních volbách, oslovovat i další případně blízké politické strany i jednotlivce - osobnosti stojící momentálně mimo politické strany (podmínkou je kandidatura pod názvem "Konzervativní strana")

·         Získání finančních prostředků

·         Příprava na účast ve volbách (zejména komunálních a senátních, ostatní v závislosti na finančních prostředcích) - tedy de facto v co nejkratším čase zahájit předvolební kampaň

 

 

Členská schůze Městského sdružení Konzervativní strany Brno doporučuje Předsednictvu Městského sdružení Konzervativní strany Brno (dále jen Předsednictvo), aby v rámci efektivity své činnosti pracovalo s následujícím vnitřním členěním:

 

·         Pan Předseda:        zastupuje Městské sdružení Konzervativní strany Brno, je integrující osobností, publikuje, koordinuje činnost ostatních členů Předsednictva

·         Pan Integrace:        místopředseda Městského sdružení Konzervativní strany Brno, odpovídá za vazbu na blízké politické subjekty v rámci působnosti Městského sdružení Konzervativní strany Brno, její stálé udržování a za jednání s takovými stranami o volební spolupráci, podílí se na tvorbě mediální politiky, přispívá k tvorbě programů Městského sdružení Konzervativní strany Brno tak, aby tyto byly v maximálně možné míře kompatibilní s programy případných politických partnerů, resp. odpovídaly případným politickým dohodám, které Městské sdružení Konzervativní strany Brno v rámci své kompetence uzavřelo, předkládá za Předsednictvo Městskému sdružení Konzervativní strany Brno návrhy na politické dohody

·         Pan Média:        místopředseda Městského sdružení Konzervativní strany Brno, pracuje na mediálním obrazu Městského sdružení Konzervativní strany Brno, organizuje konání tiskových konferencí Předsednictva, provádí monitoring s cílem vyhledání témat pro aktuální stanoviska Městské sdružení Konzervativní strany Brno, odpovídá za chod knihovny Městského sdružení Konzervativní strany Brno

·         Pan Kancléř a Hospodář:        administruje veškeré organizační záležitosti Městského sdružení Konzervativní strany Brno, registruje členskou základnu Městského sdružení Konzervativní strany Brno, připravuje návrhy programů jednání Předsednictva, pořizuje, distribuuje a archivuje zápisy z jednání Předsednictva i členských schůzí Městského sdružení Konzervativní strany Brno, komunikuje s Kancléřem Konzervativní strany, zajišťuje finanční prostředky pro provoz Městského sdružení Konzervativní strany Brno a pro vedení volebních kampaní, vybírá členské příspěvky, odpovídá za hospodaření Městského sdružení Konzervativní strany Brno, připravuje sponzorské, resp. darovací smlouvy, předkládá za Předsednictvo Městskému sdružení Konzervativní strany Brno zprávu o hospodaření Městského sdružení Konzervativní strany Brno

·         Pan Volby a Program:        zajišťuje přípravu na volby, vykonává funkci (minimálně) volebního zmocněnce pro volby do Zastupitelstva města Brna, předkládá za Předsednictvo Městskému sdružení Konzervativní strany Brno kandidátní listiny, odpovídá za tvorbu volebního programu Městského sdružení Konzervativní strany Brno pro komunální volby (a lokálních částí programu pro volby senátní), podílí se na tvorbě programových materiálů Konzervativní strany, navrhuje ustavení vhodných odborných komisí a následně koordinuje jejich činnost, předkládá za Předsednictvo Městskému sdružení Konzervativní strany Brno návrhy volebního programu

 

 

Členská schůze Městského sdružení Konzervativní strany Brno vyzývá tímto všechny členy Městského sdružení Konzervativní strany Brno, aby se vyjádřili k problematice možného členství bývalých členů KSČ v Konzervativní straně.

 

 

Členská schůze Městského sdružení Konzervativní strany Brno žádá tímto Předsednictvo Konzervativní strany, aby uvážilo možnost zavázat se k informování celé členské základny v případě, že do Konzervativní strany bude přijat bývalý člen KSČ, a to jak o jménu takového nového člena, tak o místním / městském sdružení, které jej doporučilo. Členská schůze Městského sdružení Konzervativní strany Brno žádá místopředsedu Konzervativní strany Miroslava Beňu, aby tuto žádost přednesl na nejbližším jednání Předsednictva Konzervativní strany.

 

 

Členská schůze Městského sdružení Konzervativní strany Brno žádá tímto Předsednictvo Konzervativní strany, aby projednalo a případně přijalo jakou součást svého usnesení oponentní materiál Miroslava Beni a Romana Jocha ("Náměty pro diskusi o materiálu ‚Návrh programu Obroda národa - KAN’") k programovému materiálu zpracovanému MK KAN Olomouc. Členská schůze Městského sdružení Konzervativní strany Brno žádá místopředsedu Konzervativní strany Miroslava Beňu, aby tuto žádost přednesl na nejbližším jednání Předsednictva Konzervativní strany.